همین اسفند پارسال بود که مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی از بلیت ۶۰ هزار تومانی رونمایی کرد و از شناور شدن قیمت بلیت سینماها بر اساس درجه کیفی، موقعیت جغرافیایی سالن سینماها و سانسهای مختلف خبر داد. جز سینماداران و برخی تهیهکنندگان، کسی از این خبر خوشحال نشد. سینماداران معتقد بودند که هزینه ثابت شامل هزینههای برق، گاز و حقوق پرسنل و هزینه نگهداری از سینماها افزایش یافته و قیمت قدیمی بلیت پاسخگوی هزینههای آنها نیست. برخی تهیهکنندگان هم اعتقاد داشتند که با توجه به تعداد کم سینماروها، افزایش قیمت بلیت راهی منطقی برای شکست نخوردن فیلمشان در گیشه است.
در شرایط سخت اقتصادی که عموم مردم و بهخصوص دهکهای پایین جامعه در تأمین مایحتاج اصلی زندگی در تنگنا قرار دارند، برآورد کلی این بود که گران شدن بلیت سینماها از تعداد تماشاگران میکاهد و به رکود دامن میزند. سال سینمایی ۱۴۰۲ با معجزه «فسیل» خوش تحویل شد و به دنبال آن اکران موفق «هتل»، «شهر هرت» و «بچهزرنگ» نشان داد که گرانی بلیت تعداد سینماروها را کم نکرده و به لطف سیاست اکران کمدی یکی از پرتماشاگرترین سالهای سینمایی محقق شده است.
حالا و در حالی که قیمت بسیاری از کالاها و خدمات از اسفند سال گذشته تا امروز چند برابر شده و طبیعتا سینماداران و تهیهکنندگان از گران شدن بلیت سینما بیشترین سود را میبرند، هفته گذشته باز مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی از گرانی بلیت سینما تا ۸۰ هزار تومان خبر داد. روح الله سهرابی درباره قیمت بلیت سینما گفته بود: «پس از بررسیهای کارشناسی و ارزیابی همه شرایط تولید و عرضه، طبق مصوبه و پیشنهاد شورای صنفی نمایش و موافقت رئیس سازمان سینمایی قیمت بلیت سینما در ساعات پیک و سئانسهای طلایی روزهای پنجشنبه و جمعه در سینماهای مدرن به صورت شناور تا سقف۸۰ هزار تومان و در سینماهای ممتاز تا سقف ۶۰ هزار تومان در اختیار مدیر سینما خواهد بود.» در خبری که اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی در این باره منتشر کرده بود، آمده بود: «همچنین قیمت بلیت طبیعی همانند یکسال گذشته با توجه به درجه کیفی سینماها کماکان به صورت شناور بین مبلغ ۲۰ تا ۶۰ هزار تومان عرضه خواهد شد و در جهت ایجاد شرایط عادلانه فرهنگی برای عموم مخاطبان سینما، قیمت بلیت در روزهای میانی هفته یعنی دوشنبه و سهشنبه هر هفته نیمبها خواهد شد.»
البته مطابق این خبر طرح بلیت نیمبها در روزهای دوشنبه و سهشنبه از ۱۱ دیماه اجرا میشود و چنانچه این طرح به نفع مخاطبان و اقتصاد سینما باشد، اجرای آن ادامه خواهد داشت. در غیر اینصورت، پس از اجرای آزمایشی، به همان شیوه قبل یعنی نیمبها بودن یک روز در هفته بازمیگردد.
جدا از تماشاگر ۲۱ میلیون نفری سینما تا اینجای سال که نسبت به سال گذشته رشدی ۷ میلیون نفری را نشان میدهد، احتمالا آنچه به مسئولان در اخذ این تصمیم قوت قلب داده، بهای گزاف بلیتهای کنسرتها و معدودی از تئاترها با حضور چهرههای مشهور سینماست. در میان تفریحات فرهنگی، سینما کمهزینهترین است و فعلا هم که اکران بیوقفه کمدی به راهکار اصلی سینمای ایران برای دوری از بحران بدل شده است. اما سوال اینجاست آیا استقبال سینماروها از کمدیها آنقدر دوام خواهد داشت که بتوان تصمیماتی مثل ۲ بار گرانی بلیت سینما در کمتر از یکسال و از بین رفتن تنوع ژانری فیلمهای روی پرده را موجه دانست؟ افزایش قیمت بلیت سینما، برخلاف اجرای طرح ۲ روز بلیت نیمبها، تصمیمی برگشتناپذیر است که روی تعداد سینماروها در سالهای آتی هم اثر دارد.